CLAY Keramikmuseum Danmark

Afstand: 80.24 Km

 | +45 6441 4798 |  info@claymuseum.dk |  https://claymuseum.dk/ | 
CLAY er Danmarks Keramikmuseum. Museet er et kulturelt pitstop for cyklister med en smuk udsigt til Lillebælt, unik udstilling af keramisk kunst, kunsthåndværk og design og en flot skulpturpark.

CLAY 

CLAY KERAMIKMUSEUM DANMARK (det tidligere Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus) er et enestående specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Det har en af Europas fornemmeste samlinger af keramik, idet museet i 2010 fik overdraget en unik samling bestående af ca. 55.000 keramiske værker – porcelæn, stentøj og fajance – fra Den kongelige Porcelainsfabrik, Bing & Grøndal og Aluminia. Der er ca. 1.000 værker udstillet af de 55.000. Det, der gør samlingen unik, er, at den aldrig tidligere har været præsenteret for et publikum, og at den afspejler mere end 235 års keramisk designudvikling fremstillet på de tre hæderkronede danske keramikfabrikker: Den kgl. Porcelainsfabrik, Bing & Grøndahl og Aluminia.

Hos både unge og ældre er interessen for keramikken i disse år voldsom og i hele verden – fra Kina til USA – er de ”tre blå bølger” indbegrebet af dansk kunsthåndværk og design. Efter en omfattende om- og tilbygning er CLAY Keramikmuseum Danmark igen åbent, og præsentationen af den kongelige porcelænssamling er en markant attraktion for både danske og udenlandske gæster.

CLAY danner ramme om skiftende særudstillinger og tematiske arrangementer med keramikken som omdrejningspunkt. Et besøg på CLAY Keramikmuseum Danmark vil indebære et møde med den spændende keramiske kunst, en mulighed for en hyggelig stund i museets cafe, samt et kig ind i museumsshoppens smagfulde udvalg af unikt keramisk kunsthåndværk og design.

Dertil kommer selve arkitekturen og den omkringliggende skulpturpark med udsigt til Lillebælt, der i sig selv er en stor oplevelse. Med den flotte tilbygning, der fortrinsvist er placeret under jorden, er der taget mest mulig hensyn til den oprindelige bygning Grimmerhus – en unik arkitektonisk perle fra 1857, som i dag er helt fredet.

Navneskift fra Grimmerhus til CLAY Keramikmuseum Danmark

Det er ikke helt tilfældigt, at Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus nu hedder CLAY Keramikmuseum Danmark. Ideen med museet, der åbnede i 1994, udsprang fra en gruppe af keramiske kunstnere, der kaldte sig Clay Today. Igennem årene har udstillingerne haft mange forskellige, spændende præg fra keramiske kunstnere, og samlingen af keramik på CLAY er kun blevet større.

CLAY er både en arkitektonisk perle og et meget spændende indblik i keramikkens verden, som bør opleves ved besøg i Middelfart. 

Åbningstider - klik her

 Opdateret af: VisitMiddelfart  | mail@visitmiddelfart.dk
CLAY Keramikmuseum Danmark Fotograf: Fotograf Thomas Mølvig (CLAY) Copyright: Fotograf Thomas Mølvig (CLAY)
CLAY Keramikmuseum Danmark Fotograf: CLAY Copyright: CLAY
CLAY Keramikmuseum Danmark Fotograf: Fotograf Thomas Mølvig (CLAY) Copyright: Fotograf Thomas Mølvig (CLAY)
CLAY Keramikmuseum Danmark Fotograf: CLAY Copyright: CLAY
CLAY Keramikmuseum Danmark Fotograf: Fotograf Thomas Mølvig (CLAY) Copyright: Fotograf Thomas Mølvig (CLAY)