Den Gamle Lillebæltsbro

Afstand: 79.95 Km

Den Gamle Lillebæltsbro ligger midt i skøn natur og er omringet af spændende oplevelser.

Den Gamle Lillebæltsbro: Fra Jylland til Fyn over Lillebælt

Den Gamle Lillebæltsbro ligger i hjertet af Danmark kun et stenkast fra Fredericia. Broen, der ofte beskrives som en arkitektonisk perle, stod færdig i 1935 og var første faste forbindelse mellem Jylland og Fyn. I dag er Lillebæltsbroen en fast del af livet omkring Lillebælt og hver dag tager både toge, biler, cyklende og gående vejen over broen med den skønne udsigt.

På cykel eller på vandretur med udsigt over Lillebælt

Den Gamle Lillebæltsbro adskiller sig på flere punkter. Som noget helt særligt kan man nemlig både cykle og gå over Lillebælts ældste bro.

Masser af oplevelser langs Lillebælt

Fra Den Gamle Lillebæltsbro er der en helt fantastisk udsigt over Lillebælt og de lange kyststrækninger langs både Middelfart og Fredericia. Herfra kan du blandt andet se Snoghøj Højskole, som ligger ned til vandet på Fredericia siden. Du kan kende højskolen på dens flotte røde bygninger med et spir på toppen. 

Prøv fx en gåtur gennem Snoghøjgaardparken i Fredericia og kombiner med et smut over broen til Fyn og tilbage igen. Så får du set også set Snoghøj fra kystsiden! Vil du have en ekstra en på opleveren, har du også muligheden for at gå ovenpå broen på en Bridgewalking-tur, en helt unik oplevelse for yngre og ældre.

Midt i Naturpark Lillebælt

Den Gamle Lillebæltsbro ligger lige midt i Naturpark Lillebælt, Danmarks største Naturpark. Fra Lillebæltsbroen kan du derfor opleve rigtig meget af den natur, som netop er kendetegnende for Naturpark Lillebælt og de naturoplevelser, som området byder på.

Spot marsvin fra Lillebæltsbroen og kom på hvalsafari på Lillebælt

Du kan bl.a. opleve marsvinet, den lille hval som lever i Lillebælt, når du går over broen. Naturpark Lillebælt har en af verdens tætteste bestande af marsvin, så de små hvaler kan ofte spottes i vandet under og omkring Lillebæltsbroen. Vil du endnu tættere på, kan du også booke en hvalsafari med en af de både, som sejler ture på Lillebælt.

Du kan læse mere mere om de spændende ture og finde links til booking her!

Gå på Lillebæltsbroen med Bridgewalking Lillebælt

Den Gamle Lillebæltsbro har som sagt også en helt særlig attraktion, som man kun kan opleve meget få steder på verden. På Den Gamle Lillebæltsbro kan du nemlig komme på brovandring, såkaldt bridgewalking med Bridgewalking Lillebælt.

Her får du den helt unikke mulighed for at gå på Lillebæltsbroen - noget som kun kan opleves tre andre steder i verden! Det er en helt særlig oplevelse er at gå over Lillebælt i 60 meters højde i den øverste del af broens konstruktion mens du nyder den storslåede udsigt.

Læs meget mere om bridgewalking oplevelsen og find link til booking her!

Historien om Den Gamle Lillebæltsbro

Den Gamle Lillebæltsbro blev opført i årerne 1925-1935 og blev til at starte med først blot kaldt Lillebæltsbroen. Konstruktionen var i sig selv en betydelig ingeniørmæssig bedrift i mellemkrigstiden, og med den samtidige indsættelse af nye lyntog faldt transporttiden mellem Jylland og hovedstaden betragteligt.

Når man tager på Bridgewalking kommer man helt tæt på konstruktionen og den høje arkitektoniske standard bliver blot tydeligere, når man kommer helt tæt på.

Lillebæltsbroen bliver til Den Gamle Lillebæltsbro

Allerede i 1950'erne betød udviklingen i bilismen dog, at der blev behov for en ny forbindelse over bæltet, og Den Nye Lillebæltsbro stod færdig i 1970. Dette gav Den Gamle Lillebæltsbro sit navn, da der nu var to broer over Lillebælt.

En del af fortællingen om Lillebælt og Fredericia

For mange er Den Gamle Lillebæltsbro synonym med Lillebælt og livet omkring bæltet, og mange lokale fra Fredericia og omegn har fortællinger om familiemedlemmer som har bidraget til byggeriet af Den Gamle Lillebæltsbro.

 

Se, hvad andre deler på Instagram 

#dengamlelillebæltsbro #lillebælt #naturparklillebælt #visitfredericia



Opdateret af: Destination Trekantområdet – VisitFredericia  | turisme@fredericia.dk
Fotograf: Claus Fisker Copyright: Fredericia Kommune
Fotograf: VisitFredericia Copyright: VisitFredericia
Fotograf: Bridgewalking Lillebælt Copyright: Bridgewalking Lillebælt
Fotograf: Ukendt Copyright: Middelfart Byarkiv
Fotograf: Odense Papirforretning Copyright: Middelfart Byarkiv
Fotograf: Odense Papirforretning Copyright: Middelfart Byarkiv