Guidet tur på Sillerup Mølle

Afstand: 73.31 Km

 | +45 21 26 11 34 |  +45 20 44 53 74 |  sillerupmoelle@gmail.com |  http://www.sillerupmoelle.dk | 
Kom og oplev den eneste fungerende vindmølle i Haderslev Kommune.

Oplev de store vinger i sving på Sillerup Mølle 

Sillerup Mølle er en vindmølle, der ligger på en bakketop udenfor landsbyen Sillerup, ca 8 km nordøst for Haderslev. I år 2009 havde den eksisteret i 150 år. Møllen er en af de største og bedst bevarede vindmøller i Danmark. Den er udstyret med helt igennem originalt værktøj og driftsmateriel, og i godt vejr bliver vingerne sat i gang...
 
Møllen bliver vedligeholdt, og arbejder i dag som en "levende" og arbejdende mølle. Møllens gæster får her den enestående oplevelse, som det er at se og høre om det gamle møllehåndværk. At erfare hvordan møllen - drevet af vinden eller den gamle motor - formaler korn til mel, som herefter bliver til brød i møllens ovnhus, for derefter selv at smage på brødprodukterne, er en meget fin og helstøbt oplevelse. Børn kan bage deres eget børd i møllens ovnhus. Turen afsluttes med kaffe/sodavand og nybagt brød.
 
Dato: Alle tirsdage i juli 2024 i tidsrummet kl. 10:00-13:00
Gennemføres på dansk og tysk

Pris barn: 50 kr. Pris voksen: 80 kr.
 
Booking: +45 20 44 53 74
 
Møllen med tilhørende staldbygninger, stuehus, have, gårdsplads og et lille bagehus med en gammel stenovn, ejes i dag af Den Selvejende Institution Sillerup Mølle, som også står for driften med hjælp fra Støtteforeningen, Sillerup Mølles Venner.
 


Opdateret af: Destination Sønderjylland - Haderslev  | bureau@visithaderslev.dk
Guidet tur på Sillerup Mølle Fotograf: Sillerup Mølle Copyright: SillerupMølle
Guidet tur på Sillerup Mølle Fotograf: VisitHaderslev
Guidet tur på Sillerup Mølle Fotograf: VisitHaderslev