+45 7556 2555Beliggenhed

Mortensaften

...den 10. november 2020

Aftenen før mindedagen for Den Hellige Martin (Martin af Tours), i Danmark kaldet Morten Bisp.

Menu

  • Koldrøget laks med flødestuvet spinat og krydderurtesalat
  • Rødvinsstegt and serveret med æbler, svesker, persille, tyttebær, rødkål, waldorf salat, skysauce, franske kartofler, brune og hvide kartofler
  • Gateau Marcell med cremet vaniljeis og skovbær kompot
Pris pr. person 
2 retter kr. 295,00
3 retter kr. 345,00

Bestilles senest den 8. november 2020 kl. 17.00.

Tag en overnatning i forbindelse med Mortensaften:

  • Overnatning i delt dobbeltværelse
  • Morgenbuffet

Pris for 2 personer kr. 850,-

Vi glæder os til en hyggelig Mortensaften med jer!

Historien om, hvorfor vi spiser mortensgås, blev første gang trykt på dansk i 1616. Her fortælles det, hvordan Morten for sin helligheds skyld blev udpeget til biskop i den midtfranske by Tours, hvor han levede i 300-tallet, men Morten ønskede af beskedenhed ikke at blive indsat i det høje embede og gemte sig i en gåsesti.

Gæssene røbede ham imidlertid ved deres gækken. Han bestemte derfor, at gæssene hvert år på denne dag, den 11. november, skulle lade livet for at blive spist. Mortensgåsen er i dag oftest ombyttet med en and.

I virkeligheden er gåsespisningen først op mod 1500-tallet blevet knyttet til de såkaldte martinsfester. Det fremgår af de tyske martinsviser, hvori man siden 1100-tallet havde prist den nye vin og den gode mad.

 


images  Restauranten er åben alle ugens dage fra kl. 11:30 til 22:00. Køkkenet lukker en halv time før.


Kontakt os for at bestille eller høre mere...

Table icon  Bordbestilling : Klik her ›

phone icon  Ring og bestil på tlf. : 7556 2555

mail icon  Du kan også sende en mail - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Se Smiley her »